V prodeji McHale se nám v roce 2019 dařilo – 8 strojů nově v našem regionu

     Rok 2019 byl po velmi suchém  roce 2018 dalším suchým a na srážky velmi skromným rokem. Celorepublikově patřil náš region (Ústecký kraj, část Libereckého a Středočeského kraje – Praha východ) k nejvíce postiženému suchem. I když především  podzimní měsíce situaci mírně zlepšily – povrchová voda a nasycenost půdního profilu do 30-40 cm se výrazně zlepšila,  voda v hlubších vrstvách půdy stále chybí a do původního stavu se nedostaly ani zdroje pitné vody ve  studních, které v roce 2018 vyschly, což nikdo z pamětníků vskutku nepamatuje. Sucho je pro všechny farmáře a zemědělce závažný problém.  Situace především u farem s rozsáhlou ŽV, odkázaných hlavně na sklizeň krmiv z TTP o to zásadnější.  I když sklizeň píce letošní rok nebyla z důvodu sucha nikterak závratná, přeci jen je lepší, než v roce předešlém a umožní snad i „vyšetřit“ pár kusů balíků sena a senáží do další sezony. Snad i jaro a především léto nového roku 2020 bude ke všem farmářům a zemědělcům v České republice srážkově a celkovým rázem počasí lépe nakloněno, než dva poslední roky.

     I když sklízené hmoty ani v letošním roce nebylo závratně mnoho, podařil se nám v pícninářské technice, především značky McHale velmi dobrý rok:

     O prodaném lisu s pevnou lisovací komorou bez řezání McHale F5400 pro rodinnou farmu na Litoměřicku jsem již psal. Také jsem se zmínil o dodávce tažené baličky McHale 991 BE s dálkovým ovládáním našemu dobrému zákazníkovi a kamarádovi na Prahu – východ.

     Další baličku McHale 991 BE ve stejné specifikaci jako na Prahu - východ jsme dodali našemu zákazníkovi na Děčínsko v průběhu  08/2019. S kvalitou práce, rychlostí nakládání a balení balíků a pohodou obsluhy dodané baličkou je nadmíru spokojen a my s ním.

     Druhý letošní lis s pevnou lisovací komorou a řezáním McHale F5400 C jsme dodávali  také v 08/2019 našemu stálému zákazníkovi také z Děčínska. Lis byl dodán v rychlém termínu, neboť zákazníkovi shořel při lisování slámy jeho stávající lis jiného výrobce.

     Začátkem roku 2019 jsme dodávali také rozdružovač balíků McHale C460 na farmu našeho stálého a dobrého zákazníka na Horu Svaté Kateřiny. Rozdružovač zásadním způsobem změnil, zrychlil a ulehčil nejen zastýlání v chlévě, ale i zakrmování senáží.  Opět i tento stroj si zákazník velmi chválí a je s ním nadmíru spokojen.

     V 08/2019 jsme našemu dobrému zákazníkovi a kamarádovi do Hrusic na Praze-východ dodali lis s variabilní lisovací komorou a řezáním McHale V660, který nahradil více a více problematický lis s variabilní lisovací komorou JD 854. Lis McHale jsme zde již předváděli na podzim 2018 s těmi nejlepšími výsledky.

     Koncem roku jsme pak doplnili nový lis s pevnou lisovací komorou a řezáním McHale F5400 C na farmu našeho nového zákazníka z Litvínova.  Tento lis budeme zavádět do provozu až v květnu 2020, stejně jako poslední letos prodaný lis s variabilní lisovací komorou a řezáním McHale V660, který jde zákazníkovi na Prahu – východ.

     Všem našim zákazníkům velmi děkujeme za důvěru a přejeme jim pohodovou práci s novými stroji McHale a lepší podmínky, které nám všem snad příroda vytvoří v tom magickém nastalém roce 2020.

Děkujeme :-)

     PF