Traktor John Deere 5070 M s čelním nakladačem John Deere 633 na Českolipsku

     Minulý týden jsem na rodinný statek našeho stálého zákazníka na Českolipsku předávali zánovní traktor John Deere 5070 M (r.v. 2013, 1.714 Mth, s téměř plnou možnou výbavou tohoto modelu) s čelním nakladačem John Deere 633. Rodinný statek, kde cestu vpřed za svým snem budují členové tří generací rodu tak doplnili již třetí traktor značky John Deere.

     Nejstarší z rodu, děda, který zažil jak nejúspěšnější dobu budování zemědělského statku od roku 1921, kdy jej rodina získala, tak kruté doby, kdy o svůj statek přišli, nejprve na tři roky za okupace v roce 1942, kdy byl zabrán Němci a zařazen do jejich správy, ale především pak dlouhou dobu od jeho druhého násilného zabrání v roce 1948 po změně režimu až do roku 2002, kdy byl statek rodině ve velice zdevastovaném stavu vrácen,  musí být, stejně jako ostatní členové rodiny šťastný, že jejich sen, tj. obnovení a rozvoj statku pro budoucí generace se plní na každém kroku. To je vidět ve všech koutech statku: na obnovených budovách, moderní technice využívané na farmě, velmi dobrým stavem pozemků a porostů na nich založených, velmi dobrém stavu chovaných hospodářských zvířat, pohodových mezilidských vztazích zaměstnanců, rozšiřující se výměrou, ale i na již připravovaných plánech do budoucna. V neposlední řadě je jejich úsilí vidět i na oceněních statku, např. přední umístění v soutěži, pořádané ASZ ČR "Farma roku 2012".

     Všem z rodinného statku děkujeme za důvěru v naši společnost a přejeme jim, aby se jim jejich sen dařilo plnit a aby jim k tomuto dobře přispěl i nově dodaný traktor John Deere.

PF