Nový lis McHale na Hoře Svaté Katěřiny

     Předminulý týden jsme ve spolupráci se samotným "vrchním velitelem" servisu MANATECH CZ s.r.o. Mirkem Zástěrou (je radost jej vytáhnout od stolu :-) ) předali na Horu Svaté Kateřiny u Mostu na rodinnou farmu známého a úspěšnému farmáře a významného českého chovatele masného skotu plemene Limousine Panu Adolfu Loosovi (z mnoha významných cen připomínám letošní 3. místo v dané kategorii masného skotu plemene Limousine na mezinárodním veletrhu SIMA 2017 v Paříži (SIMAGENA)) nový svinovací lis s variabilní lisovací komorou McHale V660.

     Farma rodiny Loosových hospodaří na cca 170 ha TTP v Krušných horách na pozemcích v nadmořské výšce 730 - 910 m n.m.. Kvalita krmení pro skot je řešena s velkým citem a až alchimistickým přístupem - pro zamezení ztrát a snížení kvality sklízené hmoty vlivem povětrnostních podmínek (seno, senáž i sláma sklízená u externího dodavatele) je vše po sklizni v optimálním stupni zralosti a vlhkosti, slisováno do sítě a následně 100% zabaleno do fólie a odváženo na farmu.

     Do předminulého týdne byl na farmě využíván svinovací lis s variabilní lisovací komorou John Deere 854. Po předvádění techniky McHale na pozemcích společnosti Integraz spol. s r.o., středisko Havraň na Mostecku v minulém roce (článek také na našich www.stránkách) a na základě velmi pozitivních referencí uživatelů ze Šumavy a regionu Severních Čech byl pak při výběru nového lisu pro Pana Loose svinovací lis s variabilní lisovací komorou McHale V660 jedinou variantou. Vysoká kvalita zpracování, provozní spolehlivost, vysoký komfort obsluhy, funkční a povedený design, výjímečně vysoká hltnost lisu a velmi kvalitní lisování jsou u lisů McHale všeobecně vyhlášeny a z praxe ověřeny. Osobně nás velmi mile překvapila i pohoda, se kterou si s lisem se zapnutým řezáním na všech standardních 15 nožů poradil při zavádění v kopcovitém terénu a středním množství travní hmoty - sucho (9 - 12 balíků pr. 120 cm/ha) na senáž i stávající traktor Zetor Forterra 125.

     Panu Loosovi i celé jeho rodině děkujeme za důvěru, kterou nám a značce McHale koupí lisu vyjádřil a přejeme mu pohodovou práci s novým strojem a hlavně hodně zdraví a štěstí, to je nejdůležitější.

PF