Nový kultivátor FARMET VERSO 8 v AGROKOMPLEXU Ohře a.s.

     V dubnu letošního roku jsme dodali do  a.s. AGROKOMPLEX OHŘE universální kultivátor FARMET Verso  8, který při klasickém orebním zpracování půdy urychlí především jarní předseťovou přípravu půdy a nahradí použití bran a smyků. Stroj je vhodný především na zmiňovanou jarní přípravu půdy, kdy použití kompaktomatů není vhodné z důvodu menšího provzdušnění a vyššího "utažení" půdy.

     Verso je polonesený 5-ti řadý kultivátor s nízkým tahovým odporem a variabilní hloubkou zpracování od 0 do 10 cm. Pružné úzké radličky (pružné S-slupice s radličkou) o šířce 45 mm zajišťují intenzivní a jemné zpracování půdy. Radličky jsou pružně uchycené na rámu s možností vychýlení při nárazu na překážku. Podvozek tvoří 4 páry pojezdových kol s hydraulickým ovládáním pracovní hloubky. Kypřiče stop kol traktoru jsou v základní výbavě a tvoří jej 4 radličky. Radličky jsou výškově i vodorovně nastavitelné tak, aby plně pokryly i šířku dvoumontáže kol traktoru.

     Před první řadou radliček je hydraulicky ovládavý „těžký“ flexi-board smyk pro rozhrnutí velkých hrud a primární urovnání povrchu. Pružný, dělený flexi-board smyk je dostatečně masivní pro zpracování půdy i po orbě. Společné nastavení hydraulických předních a zadních flexi-board smyků je centrální. Zadní, lehké flexi-board smyky lze dále nezávisle výškově nastavit. S výškovým nastavením se mění i náběhový úhel smyků tak, aby při větší hloubce měly smyky větší (agresivnější) náběhový úhel. Za zadní flexi-board smykem je umístěn ještě nosník s prutovými zavlačovači.

     Velkou předností kultivátoru je jeho výborná průchodnost a odolnost proti ucpání. Kultivátor při práci jede po integrovaných pojezdových kolech, a tím si může obsluha plynule regulovat pracovní hloubku. Universální kombinátor FARMET Verso nemá utužovací válečky a tudíž i při vlhčím předjaří nedochází k jejich ucpávání, jako u jiných typů strojů.

     Děkujeme zákazníkovi za důvěru a přejeme pohodovou práci s novým kultivátorem.

PF